Automaattivaihteiston öljynvaihto koneellisesti huuhtelemalla

Pyydä tarjous automaattivaihteiston öljynvaihdosta huuhtelemalla jo tänään autoosi!

Automaattivaihteiston öljynvaihto huuhtelemalla

Tiesitkö, että auton automaattivaihteiston öljy tulisi vaihtaa n. 50 000km tai 2 vuoden välein?

Automaattivaihteiston öljyn (ATF) vaihtaminen on tärkeä ennaltaehkäisevä huoltotoimenpide. ATF öljyn likaantuessa ja kontaminoituu, joka aiheuttaa kitkan lisääntymistä ja heikentää tehokkuutta. Seurauksena voi olla erittäin kallis korjauslasku vaihteiston kuluneista osista.

automaattivaiheiston oljyn vaihto huuhtelemalla
Miksi automaattivaihteiston öljynvaihto on tärkeää?

Automaattivaihteistossa oleva öljy on samanlainen kuin moottorissa käytettävä öljy. Se on neste, joka pitää kaikki vaihteiston sisällä olevat osat voideltuina ja puhtaina. Se toimii myös väliaineena, joka siirtää vääntömomentin moottorista pyöriin ja takaisin.

Kuten kaikki nesteet, vaihteistoöljy heikkenee ajan myötä käytön vuoksi. Siksi on tärkeää vaihtaa vaihteistoöljy 50 000 km välein tai kerran kahdessa vuodessa. Likainen vaihteistoöljy lisää kitkaa osien välillä ja heikentää tehokkuutta. Kun vaihteistoöljy on likaista, se kuluttaa vaihteiston sisällä olevia osia paljon nopeammin. Myös moottorin kuluminen lisääntyy, koska pyörille siirtyvä teho vähenee. Tuloksena voi olla erittäin kallis korjauslasku kuluneista vaihteiston osista.

Automaattivaihteiston huuhtelu

Automaattivaihteiston öljy tulisi vaihtaa 50 000 km välein tai kerran kahdessa vuodessa, vaikka se ei näyttäisikään likaiselta. Vaihteistoöljyn vaihtaminen itse on kuitenkin sotkuinen työ, joka voi viedä useita tunteja. Mikäli vaihteistoon on tehty niin kutsuttuja normaaleja öljynvaihtoja – tarkoittaa tämä käytännössä sitä, että noin puolet vanhoista öljyistä on saatu korvattua uusilla öljyillä. Tuloksena on tottakai puhtaampi kokonaisuus, mutta edelleen noin. puolet öljyistä on likaista öljyä.

Koneellisesti huuhtelemalla automaattivaihteisto saadaan se 100%:sti puhtaaksi ja tyhjäksi vanhoista öljyistä. Tämä on käytännössä ainoa tapa, jonka avulla voidaan olla öljynvaihdon jälkeen varmoja, että kaikki automaattivaihteiston sisällä oleva öljy on varmasti puhdasta. Huuhtelun ja pesun yhteydessä puhdistetaan myös venttiilit. Koneellista pesua ja huuhtelua on käytännössä mahdoton suorittaa kotikonstein, sillä se vaatii siihen eritoten suunnitellut työkalut ja laitteet.

Kannattaa myös muistaa, että silmin katsottaessa automaattivaihteiston öljy saattaa näyttää puhtaalta ja todellisuudessa sisältää kuitenkin todella paljon pieniä metallinpalasia ja osista irronneita hiukkasia, jotka kuluttavat vaihteistoa.

Mikäli automaattivaihteistoon suoritetaan koneellinen huuhtelu ja pesu, voit vaihtaa jatkossa automaattivaihteiston öljyt 50 000km välein tai kerran kahdessa vuodessa. Mikäli automaattivaihteistoon tehdään ns. perus öljynvaihto – on suositeltavaa suorittaa vastaava toimenpide 30 000km välein.

Mikäli autolla vedetään useasti tai jatkuvasti painavaa kuormaa, esimerkiksi. peräkärryä tai muuta niin suositellaan yleisesti vaihteistoöljyä vaihdettavaksi useammin.

Automaattivaihteistoöljyn tyyppi, jota sinun tulisi käyttää, riippuu ajoneuvosi merkistä ja mallista. Automaattivaihteistoissa käytettävän vaihteistoöljyn tyyppi on erilainen kuin manuaalivaihteistoissa käytettävän vaihteistoöljyn tyyppi. Useimmissa nykyaikaisissa ajoneuvoissa käytetään synteettistä tai synteettistä sekoitusta sisältävää automaattivaihteistoöljyä. Vääränlaisen vaihteistoöljyn käyttö voi aiheuttaa vaihteisto-ongelmia ja muita ongelmia.

Pyydä tarjous automaattivaihteiston öljynvaihdosta huuhtelemalla

Lähetä meille tarjouspyyntö alapuolelta ja saat vastaukseksi tarjouksen ja ehdotuksen ajankohdasta.